Ministermåling: Ellen Trane får plus-karakter

MÅLING: Vælgerne giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) en lille tommelfinger op, viser ny ministermåling. Forgængeren Sophie Løhde (V) og ressort-kollega Thyra Frank (LA) får derimod negativ bedømmelse af vælgerne.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Lidt over middel.

Sådan lyder vælgernes vurdering af Ellen Trane Nørby som sundhedsminister, viser en ny ministermåling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten.

I ministermålingen er alle regeringens ministre blevet vurderet på en skala, der går fra minus 5 til plus 5. Halvdelen af ministrene får samlet set en negativ vurdering med på vejen, mens den anden halvdel lægger sig over middel.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:
For halvandet år siden blev der dannet en ny regering med deltagelse af Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Hvordan bedømmer du de enkelte ministres indsats på en skala, hvor minus 5 står for den meget dårlige præstation, og plus 5 står for den meget gode præstation?
(Giv et tal til hver af de ministre, du synes, du kan bedømme. Ellers kryds af ud for feltet "Kan ikke bedømme").

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget og Jyllands-Posten blandt 1208 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 13. til 19. juni 2018.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00