Moderaterne vil beskytte Novo Nordisk mod EU-Kommissionens planer. Men medicinalindustrien lider ingen nød, mener EL og SF

Stod det til Moderaterne bør medicinalindustrien kunne få endnu længere tid til at sælge deres nye produkter uden konkurrence, end det som der lægges op til i Bruxelles. Men SF og EL kan ikke se, at branchen har behov for at tjene endnu flere penge.

Foto: Claus Bjoern Larsen/Ritzau Scanpix
Andreas Wind

Hvis danskerne på søndag giver Moderaterne plads i EU-parlamentet, giver de samtidig deres mest værdifulde virksomhed en allieret i Bruxelles.

Partiet vil nemlig imod Kommissionens planer om at forkorte den periode, hvor Novo Nordisk og resten af Europas medicinalvirksomheder har eneret på opskriften på deres nye medicinprodukter.

En periode, der ifølge industrien selv, skal tjene de penge hjem, virksomhederne har brugt på udvikling af medicinen, før andre producenter må kopiere deres opskrift.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024