Om  
Helle Terkildsen Maindal

Novo Nordisk donerer millioner til forskning i udviklingen af overvægt under graviditet

Professor Helle Terkildsen Maindal fra Aarhus Universitet er blandt de forskere, der samlet har fået 12 millioner til et nyt forskningsprojekt, der undersøger, om man kan forebygge overvægt hos børn allerede før fødslen.

Ghita Nidam Møller

Overvægt er en folkesygdom, der uden aldersdiskrimination også slår kløerne i børn og unge som resultat af et komplekst samspil af fysiske, psykiske og sociale faktorer. Spørgsmålet er om, de faktorer kan spores tilbage til forældrenes sundhedsvaner op til og under en graviditet. 

Det skal Helle Terkildsen Maindal fra Institut for Folkesundhed med et forskerteam undersøge i et stort nationalt forskningsprojekt. Det oplyser Aarhus Universitet i en pressemeddelelse. 

Bag projektet står flere partnere, som i alt har fået en bevilling på 12 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden. Af den samlede bevilling går 1,8 millioner kroner til Helle Terkildsen Maindal.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024