Ny opgørelse: Trods flere ældre har kommuner færre penge til velfærd

FINANSIERING: Kommunerne har ifølge regeringen fået flere penge. Men nye tal fra Finansministeriet viser, at der fortsat bevilliges færre penge til lokal velfærd end i 2010. Minister afviser ringere offentlig service.

Nye opgørelser fra Finansministeriet peger på, at kommunernes årlige bevilling skulle være vokset med op mod ni milliarder kroner siden 2010 for at følge med det stigende antal ældre. I stedet er bevillingen faldet.
Nye opgørelser fra Finansministeriet peger på, at kommunernes årlige bevilling skulle være vokset med op mod ni milliarder kroner siden 2010 for at følge med det stigende antal ældre. I stedet er bevillingen faldet.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Landets kommuner skal sikre støtte og pleje til hundredtusindvis flere ældre for færre penge.

Det er bundlinjen i en opgørelse fra Finansministeriet over udviklingen i de samlede bevillinger til kommunerne de seneste godt ti år.

Her fremgår det, at trods et løft af kommunernes ramme til velfærd i 2019, så har de stadig en to* milliarder kroner mindre til rådighed næste år, end de havde, inden store lokale besparelser for alvor slog igennem i 2010.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00