Ny rapport: Sådan får vi flere organdonorer

KORT NYT: Borgere, der besøger internettjenesterne e-boks, sundhed.dk og borger.dk, skal gøres opmærksomme på muligheden for at tilmelde sig donorregistret. Sådan lyder et af forslagene i en ny rapport om, hvordan vi får flere organdonorer.
Foto: Colourbox

Det er vigtigt, at man både i sundhedsvæsnet og i samfundet generelt er åbne over for at se på, hvordan man kan få flere organdonorer. 

Astrid Krag (SF)
Sundhedsminister

Sundhedsministeriet nedsatte i 2013 en arbejdsgruppe bestående af faglige eksperter og repræsentanter for relevante patientforeninger, der fik til opgave at komme med anbefalinger til, hvordan man kan få flere organer til donation.

I dag, mandag, kunne arbejdsgruppen viderebringe anbefalingerne til sundhedsminister Astrid Krag (SF), skriver Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse i en pressemeddelse.

"For mange patienter er det i bogstaveligt forstand et spørgsmål om liv og død, om de kan få et nyt organ. Derfor er det vigtigt, at man både i sundhedsvæsnet og i samfundet generelt er åbne over for at se på, hvordan man kan få flere organdonorer. Og jeg synes, at der er flere rigtig gode anbefalinger i ekspertudvalgets rapport", siger Astrid Krag, der vil tage initiativ til at drøfte anbefalingerne med Folketingets partier og senere i år forventer at kunne præsentere en ny national handlingsplan for organdonation.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00