Nye mål for danskernes sundhed

DOKUMENTATION: "Sundere liv for alle" er regeringens bud på en ny ramme for en ny forebyggelsespolitik. Her er de nye nationale mål og sigtelinjer for danskernes sundhed de næste 10 år.

Målet med den nye ramme for en forbyggelsespolitik er, at danskerne får mulighed for at leve flere gode leveår og at mindske den øgede ulighed i sundhed.

Regeringen mener, at vejen dertil går gennem forebyggelse og partnerskaber på tværs af myndigheder, civilsamfundet og det private. 

Mål 1: Den sociale ulighed i sundhed skal mindskes
Sigtelinjer: Mellemleveltiden for danskere på alle uddannelsesniveauer skal som minimum stige med samme niveau som stigningen i befolkningens middellevetid de foregående 10 år. Samtidig skal personer med en kort uddannelse opleve den største forbedring, så forskellen i middellevetid mellem danskere med korte og lange uddannelser bliver mindre.

Dokumentation
Partnerskabsstrategi

Regeringen lancerer en partnerskabsstrategi, der skal medvirke til at realisere de nationale mål for danskernes sundhed de næste 10 år. Med partnerskabsstrategien følger 120 mio. kr. over de næste fire år til etablering af partnerskaber, der sikrer lokalt ejerskab og forankring af målene. 
 
Partnerskaberne skal fungere som udviklingslaboratorier for nye ideer og nye veje til at opnå en bedre sundhed for alle, hvor det også lykkes at forbedre sundheden for dem med de største sundhedsudfordringer.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00