Nyt forskningscenter skal forbedre behandlingen af hudsygdomme

BEVILLING: Leo Fondet har bevilget 400 millioner kroner til et nyt forskningscenter på Københavns Universitet. Målet er at forbedre forståelsen for hudsygdomme og måske finde en kur mod psoriasis.

I forhold til andre sygdomsområder er forskning i hudsygdomme generelt blevet nedprioriteret.
I forhold til andre sygdomsområder er forskning i hudsygdomme generelt blevet nedprioriteret.Foto: /ritzau/Linda Johansen
Marie Schønning Jensen

Det kommer til at vrimle med eksperter i hudsygdomme på 12. etage i Mærsk Tårnet.

Her åbner det nye, ambitiøse forskningscenter, Leo Foundation Skin Immunology Research Center.

Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Forskningscentret, der har modtaget en bevilling på 40 millioner kroner over ti år af Leo Fondet, skal forbedre diagnosticeringen og behandlingen af hudsygdomme.

Hver fjerde får en hudsygdom
Hudsygdomme rammer store dele af verdens befolkning, men mulighederne for behandling er utilstrækkelige, mener Jesper Mailind, direktør i Leo Fondet.

"En ud af fire på verdensplan lider på et givent tidspunkt af en hudsygdom, og mange af de sygdomme kan vi ikke behandle på tilfredsstillende vis i dag. Vi er derfor nødt til at løfte barren inden for forskning i hudsygdomme," siger Jesper Mailind. 

For at forbedre behandlingen af hudsygdomme vil forskerne i det nye center arbejde sammen med både nationale og internationale topforskere fra universiteter og hospitaler. 

En kur mod psoriasis
I Psoriasisforeningen har de store forventninger til forskningscentret, som i bedste fald kan føre til en kur mod hudsygdommen psoriasis, der plager cirka 165.000 danskere.

"Med tilblivelse af det nye forskningscenter får drømmen og håbet om en egentlig kur for psoriasis, som vi for eksempel kender det fra kræftområdet, en saltvandsindsprøjtning af dimensioner. Det er vi taknemmelige for," siger Lars Werner, direktør i Psoriasisforeningen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Mailind

Fhv. adm. direktør, Leo Fondet, fhv. adm. direktør, Alectia
HD (Handelshøjskolen i København 1982), MBA (Insead 1984)

Lars Fogt Werner

Direktør, Psoriasisforeningen
kandidat i økonomi og administration (CBS 1985)

0:000:00