Organisationer vil have handling: Pårørende slider sig op

PÅRØRENDE: Pårørende til sygdomsramte danskere bliver selv syge i kampen for at få enderne til at mødes. På den baggrund lancerede 30 organisationer tirsdag fem principper, der skal forbedre vilkårene. Formand for Pårørende i Danmark håber, at principperne vil føre til en national strategi på området.

22 procent af danskerne i den erhvervsaktive alder er pårørende til et menneske med alvorlig sygdom eller et handicap, og 32 procent af de pårørende oplever, at det er belastende for dem at hjælpe den syge.

På den baggrund lancerede 30 organisationer tirsdag fem principper for kommunale, regionale og statslige initiativer, der skal sikre bedre vilkår for pårørende i Danmark. Organisationerne tæller blandt andre Ældre Sagen, Bedre Psykiatri, Kræftens Bekæmpelse og Pårørende i Danmark.

"Vi er 30 danske organisationer, der er stærkt bekymrede for de mange pårørende, der hver dag arbejder hårdt for at få enderne til at mødes," siger Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse, i en pressemeddelelse.

Login