Om  
Nicolaj Bang

Patientforeningen får ny formand

Gruppeformand for Konservative i Region Midtjylland Nicolaj Bang er ny formand for Patientforeningen. Han afløser tidligere MF Niels Jørgen Langkilde på posten. 

Mikkel Bødker Olesen

På Patientforeningens generalforsamling trak Niels Jørgen Langkilde sig som formand, og regionsrådsmedlem for Konservativ i Region Midtjylland Nicolaj Bang blev valgt som ny formand, skriver Patientforeningen i en pressemeddelelse. Nicolaj Bang kommer til at stå i spidsen for Patientforeningens cirka 1500 medlemmer.

"Jeg og Patientforeningen er dybt bekymret over, at Danmark langsomt falder tilbage i internationale sammenligninger på sundhedsområdet. Vi bruger rigtig mange penge på sundhedsområdet, men vi skal bruge dem bedre. Vi skal sætte patienterne i centrum. Det gør vi ved at give patienterne noget at vælge imellem," sagde Patientforeningens nye formand. 

Og Patientforeningen fik ikke kun ny formand til generalforsamlingen, der blev også valgt nye medlemmer til bestyrelsen. Regitze Bjergegaard, Kirsten Havemann og Jesper Dalgaard blev valgt ind i bestyrelsen. Hugo Vandet blev foreningens nye næstformand. 

Den tidligere formand Niels Jørgen Langkilde opgiver ikke helt virket i foreningen, da han forsætter som revisor for foreningen.

Patientforeningen er ikke det samme som Danske Patienter, der har 20 medlemsorganisationer, der repræsenterer i alt 82 patient- og pårørende foreninger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nicolaj Bang

Regionsrådsmedlem (K), Midtjylland
BA i jura (Aarhus Uni. 2004)

0:000:00