Podcast: Sundhedsministerens vigtigste rådgiver stopper midt i pandemien

AJOUR: Endnu en coronageneral går på pension midt i coronakrisen. Først meldte Kåre Mølbak sit stop, og nu gør Sundhedsministeriets departementschef, Per Okkels, det samme. Hvilken betydning har han haft for coronahåndteringen?

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Sundhedsministeriets departementschef, Per Okkels, går på pension i begyndelsen af 2021.

Per Okkels har igennem ni år sat sit præg på det danske sundhedsvæsen på den post, og som en anden Hollywood-film blev Okkels plan om at gå på pension i sommer spoleret af en sidste stor sag - coronapandemien.

Men nu siger departementschefen stop, og det gør han nogenlunde på samme tid som faglig direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, går på pension.

Har det nogen betydning, at to så centrale spillere går på pension på samme tid? Er det hele bare en tilfældighed? Og hvilken betydning har Per Okkels egentlig haft for håndteringen af coronakrisen?

Det fortæller Altinget sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, mere om i dagens udgave af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel EU-podcast: De hemmelige aftaler bag Europas vacciner mod coronavirus EU-podcast: De hemmelige aftaler bag Europas vacciner mod coronavirus Næste artikel Politisk Stuegang: Året i pandemiens tegn Politisk Stuegang: Året i pandemiens tegn