Podcast: Tech-giganter, overvågning og et ukendt notat – forstå sagen om Danmarks corona-app

AJOUR: Danmark har opgivet at udvikle en smittesporings-app selv og bygger nu i stedet oven på Google og Apples teknologi. Samtidig har et hidtil ukendt notat givet indblik i, hvor meget den gamle danske app skulle overvåge. Forstå udviklingen her.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

En rent danskudviklet app, der skulle opspore smittespredningen i Danmark, er blevet lagt i skuffen.

I stedet vil Danmark nu lave en app, der bygger på Google og Apples teknologi, sådan at de to udbyderes teknologi bliver udnyttet til fulde.

Et notat har samtidig givet indblik i, hvor meget en rent danskudviklet app skulle kunne overvåge. Hidtil har meldingen været, at den kun skulle bygges på bluetooth-teknologi, men et notat viser nu, at planen også var at benytte sig af GPS-teknologi.

Hvad betyder alt det – og hvordan hænger sagen sammen?

Det svarer Altingets digitalredaktør, Chris Lehmann, på i dagens udgave af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel EU-podcast: Nyt fransk-tysk udspil vil have sundhedspolitik på EU's dagsorden EU-podcast: Nyt fransk-tysk udspil vil have sundhedspolitik på EU's dagsorden Næste artikel Podcast om Seruminstituttets hjemsendte direktør: En for sen underretning om en genial opfindelse Podcast om Seruminstituttets hjemsendte direktør: En for sen underretning om en genial opfindelse