Politisk Stuegang: Løkkes store reform

PODCAST: Skrotning af regionerne løser ikke sundhedsvæsenets problemer, vurderer gæsterne Leif Vestergaard Pedersen og Torben Mogensen i Altingets nyeste udgave af Politisk Stuegang. Her dykker de også ned i Sundhedsplatformen, Region Hovedstadens skurkerolle og en stribe andre aktuelle sager.

Abonner på podcasten via iTunes her og Soundcloud her.

Regionerne er ikke den perfekte styringsmodel for sygehusene. Men det er svært at se bedre alternativer.

Sådan lyder konklusionerne fra tidligere direktør for Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen og tidligere vicedirektør Torben Mogensen i Altingets seneste sundhedspodcast Politisk Stuegang.

Leif Vestergaard Pedersen og Torben Mogensen hæfter sig ved, at modstanden mod regionerne er årelang, uden at der er blevet fremlagt detaljerede alternativer. Samtidig kritiserer de begge de skitserede alternativer: bestyrelsesmodellen eller et statsstyret sygehusvæsen.

Men hvordan sikrer man så et bedre sammenhængende sundhedsvæsen? Det prøver programmets vært, Ole Toft, at få nogle bud på fra de to gæster.

I dagens program tales der også kort om Sundhedsplatformens fremtid og Region Hovedstadens mange dårlige sager: Er det hovedstads-bashing, eller er der bund i kritikken?

Socialdemokraternes forslag om at oprette nærhospitaler har fået en hård medfart fra mange sundhedsaktører. De to gæster gransker forslaget, og de er ikke helt så hårde i deres kritik.  

I programmet taler vi også:

  • Afbureaukratiseringsreformen på sundhedsområdet
  • Hvem skal følge efter Hjalte Aaberg som regionsdirektør i Region Hovedstaden
  • Henrik Nedergaards fyring som direktør i Diabetesforeningen
  • Dorthe Crüger afgang fra Sygehus Lillebælt
  • Problemerne i Medicinrådet – knækker armslængden til Christiansborg?
  • Skal alle patienter kunne få en second opinion af en anden læge?

Og så er der hele to modtagere af månedens hjerneblødning: Det handler om Sundhedsplatformen og regionernes HPV-centre.

Abonner på podcasten via iTunes her og Soundcloud her.

Forrige artikel Dagens podcast: Kampen om de stressede danskere Dagens podcast: Kampen om de stressede danskere Næste artikel Dagens podcast: Er fremtiden for dansk sundhed uden regionerne? Dagens podcast: Er fremtiden for dansk sundhed uden regionerne?
Enhedslisten presser på: Regeringen skal spille ud med plan for unges druk inden jul

Enhedslisten presser på: Regeringen skal spille ud med plan for unges druk inden jul

ALKOHOL: Hvis Magnus Heunicke (S) ikke kommer med et udspil om unge og alkohol inden nytår, vil Enhedslisten forsøge at tvinge ham ud af busken, siger Peder Hvelplund (EL). To af regeringens støttepartier vil hæve aldersgrænsen for køb af alkohol til 18 år. Konservative er splittede på spørgsmålet, fremgik det af en paneldebat tirsdag.