Privathospitaler skal sikre det offentlige sundhedsvæsen

INTERVIEW: Region Sjællands gigantiske udbud til privathospitalerne er god socialdemokratisk politik, fordi det er med til at sikre et velfungerende offentligt sundhedsvæsen, forklarer regionsformand Steen Bach Nielsen (S).
Også SF i Region Sjælland stemte for, at regionen skulle kaste sig ud i det store udbud om alt fra sygehus-drift til praksis-drift.
Også SF i Region Sjælland stemte for, at regionen skulle kaste sig ud i det store udbud om alt fra sygehus-drift til praksis-drift.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
Så langt er Region Sjællands udbud.

Tre private konsortier er blevet prækvalificeret i udbudsprocessen:

1. Konsortium bestående af Privathospitalet Hamlet A/S, Hospitalet Valdemar og Falck Healthcare.

2. Konsortium bestående af Global Health Partner Sjælland ApS, Global Health Partner AB, Gildhøj Privathospital, Københavns Privathospital, Bodylift Center, Privathospitalet Møn, Unilabs A/S Laboratorium og Unilabs A/S - Radiologisk klinik.

3. Center for Rygkirurgi A/S og Bekkevold Privathospital.

Godkendelse
Planen er, at Region Sjællands forretningsudvalg indstiller og godkender valg af leverandør på deres møde 27. maj. Regionsrådet ventes at kunne godkende valg af leverandør og kontrakt 6. juni 2013.  

Drift af hele eller dele af en sygehusfunktion. Udførelse af sygehusbehandling generelt, telemedicinske opgaver, drift af lægepraksis og lægevagt.

Sådan lyder hovedpunkterne i Region Sjællands store udbud, som er en invitation til samarbejde med en privat sundhedsudbyder. En aftale, som alt efter den endelige ordlyd kan sætte helt nye standarder for både omfang og typen af opgaver, som privathospitaler kan udføre for det offentlige i Danmark.

Men den socialdemokratiske formand for Region Sjælland, Steen Bach Nielsen, afviser, at han sammen med et enigt regionsråd vil udvikle Region Sjælland til et borgerligt drømmeland i forhold til privat samarbejde på sundhedsområdet. Udbredelsen af privathospitaler har samtidig været et af de helt store ideologiske stridspunkter i det seneste årti mellem rød og blå blok på Christiansborg.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00