Professor: Sygeplejerskernes konflikt har endnu ikke ramt et kritisk punkt for patienterne

Selvom konflikten mellem regioner og sygeplejersker kan synes at spidse til, har presset endnu ikke manifesteret sig, vurderer Vive-professor. Nyt strejkeudtag bekymrer i Region Hovedstaden, men regionsrådsformand frygter ikke, at patienter vil strande på hospitalsgangene. 

Indtil videre er der tale om en ret fredelig konflikt set fra et politisk perspektiv, lyder det fra Vive-professor Jakob Kjellberg.
Indtil videre er der tale om en ret fredelig konflikt set fra et politisk perspektiv, lyder det fra Vive-professor Jakob Kjellberg.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Mads Mose VikkelsøMartin Mauricio

Selvom Dansk Sygeplejeråd for fjerde gang har udvidet strejkeudtaget i konflikten om højere lønninger, er situationen endnu ikke på et niveau, hvor strejken har kritiske konsekvenser for sundhedsvæsenet. 

Sådan lyder vurderingen fra Jakob Kjellberg, der er professor og sundhedsøkonom ved Vive. 

"Indtil nu er det ikke de helt vilde og voldsomme ting, der er sket. Det er selvfølgelig altid frustrerende for den enkelte patient, men patientrettighederne gælder stadig. Derfor er det ikke så kritisk for de fleste," siger han og fortsætter:

0:000:00