Radikale vil give HPV-vaccine til flere drenge - men mange skal stadig selv betale

FINANSLOV: Radikale vil have catch up-program for nogle af de drenge, som ikke har fået tilbud om HPV-vaccine. Kræftens Bekæmpelse bakker op, men ønsker gratis vaccination op til 18 år.

Sundhedsordfører Stinus Lindgreen var med, da Radikale mandag præsenterede deres udspil til finanslovsforhandlingerne på en naturlegeplads i Nordsjælland.
Sundhedsordfører Stinus Lindgreen var med, da Radikale mandag præsenterede deres udspil til finanslovsforhandlingerne på en naturlegeplads i Nordsjælland.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Nogle af de her drenge vil få nogle kræftformer, som de ikke havde behøvet.

Janne Bigaard
Projektchef, Kræftens Bekæmpelse
Fakta
HPV-vaccination
Vaccination mod HPV har været en del af børnevaccinationsprogrammet siden 2009.

Piger kan blive gratis vaccineret, til de fylder 18 år. Drenge, der fylder 12 år efter 1. juli 2019, bliver i dag tilbudt gratis HPV-vaccination. 

HPV smitter ved sex, og brug af kondom er ikke en effektiv beskyttelse. Derfor opnås den bedste effekt af vaccinationen før den seksuelle debut.

Radikale vil have et catch up-program for HPV-vaccinen med ind i årets finanslovsforhandlinger. 

"Det er vigtigt, at vi får flere med, for det vil give en bedre flokimmunitet," siger sundhedsordfører Stinus Lindgreen (R) om baggrunden for kravet, som blev lanceret mandag som en del af finanslovsudspillet 'Fra håb til handling'.

Med finansloven for 2019 blev der afsat midler til, at drenge, der fyldte 12 år efter 1. juli 2019, blev tilbudt gratis HPV-vaccination som en del af det danske børnevaccinationsprogram.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024