Regeringen dropper konsulentbesparelser i finansloven

FL20: Regeringen indregner ikke besparelser på konsulentforbruget i sit finanslovsforslag. Fornuftigt, lyder det fra både erhvervsliv og Enhedslisten. 

Statsminister Mette Frederiksen (S) har varslet besparelser på konsulenter for tre milliarder kroner, der i stedet skal bruges på at ansætte flere offentligt ansatte som skolelærere og sygeplejersker. 
Statsminister Mette Frederiksen (S) har varslet besparelser på konsulenter for tre milliarder kroner, der i stedet skal bruges på at ansætte flere offentligt ansatte som skolelærere og sygeplejersker. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det virker til, at regeringen har lyttet og har besindet sig, og vi finder det rigtig fornuftigt, at regeringen ikke i det her finanslovsudspil laver de massive besparelser, som der ellers var lagt op til.

Daniel Møller Jensen
Politisk konsulent, Dansk Erhverv

Vi har simpelthen selv været i tvivl om, hvor meget man kunne spare her, og derfor har vi faktisk heller ikke brugt det som finansiering i vores eget finanslovsforslag.

Rune Lund
Finansordfører, Enhedslisten

Det bliver ikke næste år, at regeringen finansierer skolelærere, pædagoger og sygeplejersker med konsulentbesparelser.

I hvert fald svinger regeringen ikke sparekniven over de eksterne rådgivere i finanslovsforslaget.

"Der er ikke indbudgetteret finansiering fra besparelser på konsulentforbrug på regeringens forslag til finanslov for 2020," oplyser Finansministeriet i en mail. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024