Regeringen indgår økonomiaftaler uden måltal for udbud

KONKURRENCE: Der kom ingen faste måltal for kommunerne og regionernes konkurrenceudsættelse i økonomiaftalerne for 2019. Erhvervsorganisationer er skuffede, men ser alligevel positive takter.

Regeringen fik ikke skrevet faste måltal for konkurrenceudsættelse ind i hverken regionernes eller kommunernes økonomiaftale.
Regeringen fik ikke skrevet faste måltal for konkurrenceudsættelse ind i hverken regionernes eller kommunernes økonomiaftale.Foto: Philip Davali/ Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der kommer alligevel ikke nogen krav til kommuner og regioner om at konkurrenceudsætte en bestemt del af deres opgaver. I hvert fald ikke lige med det samme.

Det står klart, efter at regeringen mandag og torsdag landede økonomiaftaler for henholdsvis regionerne og kommunerne.

Forud for forhandlingerne havde regeringen ellers præsenteret et udspil om øget konkurrenceudsættelse i det offentlige.

Dokumentation

Økonomiaftaler om konkurrenceudsættelse

"Regeringen og KL er enige om, at konkurrenceudsættelse er en vej til fortsat kvalitetsudvikling, innovation og effektivisering af den kommunale opgaveløsning. Parterne er derfor enige om, at en større del af de kommunale opgaver skal konkurrenceudsættes."

"Regeringen, KL og Danske Regioner er endvidere enige om – i partnerskaber med erhvervsorganisationerne – at belyse potentialerne ved øget konkurrenceudsættelse på nye kommunale og regionale opgaveområder."

"Et styrket samarbejde mellem kommuner og private virksomheder er et godt redskab til udvikling af nye innovative løsninger."

"Regeringen og KL vil derfor sætte fokus på styrkelsen af det offentlig-private samarbejde, herunder særligt understøtte innovationssamarbejder og -partnerskaber mellem kommuner og private virksomheder."

"Samtidig er parterne enige om at afdække eventuelle lovgivningsmæssige barrierer for et hensigtsmæssigt samarbejde mellem kommuner og private virksomheder."

Samme formuleringer fremgår af aftalerne om regionernes økonomi for 2019.

Kilde: Aftaler om kommunernes og regionernes økonomi i 2019


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00