Regeringen misser centralt løfte: Mangler at skære konsulentforbruget med 670 millioner i staten

Ministerierne skulle sidste år spare 803 millioner kroner på konsulenter, men det lykkedes blot at nedbarbere forbruget med 127 millioner. Resultatet skyldes corona og udbyttesag, lyder det fra Finansministeriet.

Socialdemokratiet gik til valg på at skære forbruget af konsulenter i det offentlige ned med tre milliarder kroner, men regeringen leverede ikke selv på løftet i 2021. Det skyldes blandt andet udgifter til Covid-19.
Socialdemokratiet gik til valg på at skære forbruget af konsulenter i det offentlige ned med tre milliarder kroner, men regeringen leverede ikke selv på løftet i 2021. Det skyldes blandt andet udgifter til Covid-19. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Regeringen gik til valg på at flytte milliarder fra konsulenter til kernevelfærd, men nye tal viser, at regeringen ikke har levet op til sin egen målsætning om besparelser for 2021.

Sidste år faldt det samlede konsulentforbrug i ministerier med 127 millioner kroner sammenlignet med 2019, viser opgørelse fra Finansministeriet. Sparekravet lød på 803 millioner.