Regionerne skærper tonen: "Slet ikke nok at give til demografien"

Økonomiforhandlingerne mellem regeringen og Danske Regioner går ind i den afgørende fase, og det ser svært ud, siger Stephanie Lose (V). Udmeldingen vækker bekymring hos sundhedsvæsenets personaleorganisationer. "Så må de fortælle os, hvad vi ikke skal lave," lyder det fra en sektorformand.

Nicolai Wammen (S) sidder på pengene under årets økonomiforhandlinger, siger regionsformand Stephanie Lose (V).
Nicolai Wammen (S) sidder på pengene under årets økonomiforhandlinger, siger regionsformand Stephanie Lose (V).Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Der kan være lagt op til smalhals i sundhedsvæsenet i det kommende år. Det frygter Danske Regioner op til de afsluttende forhandlinger om årets økonomiaftale.

"Vi er bekymrede over, at retorikken i meget høj grad går på, at man kun vil dække demografien," siger regionsformand Stephanie Lose (V).

Danske Regioner har krævet et løft på 2,1 milliarder kroner. Ud af det beløb skal knap halvdelen gå til øgede sundhedsudgifter på grund af et stigende antal ældre. Finansminister Nicolai Wammen (S) har understreget, at regeringen vil kompensere for den ekstraregning, der skyldes demografien. Men det dækker kun halvdelen af behovet, siger Lose:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00