Debat

Regionerne undrer sig over DI's kritik

DEBAT: Regionerne skuffer, når det kommer til at sikre bedre forhold for den kliniske forskning, meldte DI ud i et debatindlæg på Altinget. Danske Regioner undrer sig over DI's kritik.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Gitte Bengtsson
Direktør for regional udvikling i Danske Regioner. 

Vi har i Danske Regioner meget svært ved at genkende DI og Mette Rose Skaksens utilfredshed med regionernes indsats for at forbedre vilkårene for klinisk forskning i Danmark (i Altinget den 7. juni). Al den stund, at der er tale om konkrete forbedringer med målbare ambitioner.

Regionerne tilbyder for eksempel nu standardkontrakter til virksomhederne som ønsket. Alt med fuld opbakning fra DI - altså lige indtil nu.

Vi er tæt på patienter og forskere
Regionerne lever op til aftalen med regeringen - om at alle regioner etablerer en enkel og effektiv indgang for industrien til at indgå aftaler om kliniske forsøg. Men lad det ikke blive en strid om ord.

Jeg ville ønske, at DI ville anerkende den hurtige indsats, der har gjort, at vi har kunnet involvere organisationer og virksomheder, gennemføre projektet og iværksætte konkrete tiltag på ni måneder.

Gitte Bengtsson
Direktør for regional udvikling i Danske Regioner

Faktisk synes jeg, vi har fundet en rigtig god løsning sammen med industrien. Vi er tæt på patienterne og forskerne - samtidig med, at virksomhederne kun skal kontakte én person for at komme i kontakt med et samlet sundhedsvæsen. Med omkring 150 igangsatte forsøg årligt er det en fordel. På den måde har vi jo netop sikret det bedste af to verdener: Et regionalt ophæng og adgang til information og samarbejde med et samlet sundhedsvæsen. Hvad er der at være utilfreds med?

Ingen anerkendelse af fælles bedrift
Jeg ville ønske, at DI ville anerkende den hurtige indsats, der har gjort, at vi har kunnet involvere organisationer og virksomheder, gennemføre projektet og iværksætte konkrete tiltag på ni måneder. Det er i al beskedenhed noget af en bedrift - en bedrift, som jeg gerne også tilskriver DI, der har deltaget aktivt i arbejdet.

Nu er vi i fuld gang med at formalisere den indgang, der sikrer, at industrien ved kontakt til én af fem personer får adgang til et samlet sundhedsvæsen. Derfor vil jeg opfordre til, at man benytter sig af de nye muligheder, bevarer den gode tone og måske også begynder at se lidt indad. Måske kan industrien også gøre noget til fælles gavn for at sikre flere kliniske forsøg i Danmark?

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Gitte Bengtsson

Direktør for RP People (headhunter), Rud Pedersen Group, bestyrelsesmedlem, DUOS A/S og Haveselskabet
cand.merc. (Handelshøjskolen i København 1986)

Mette Rose Skaksen

Viceadm. direktør, Green Power Denmark
cand.oecon. (Aarhus Uni. 2000), ph.d. i nationaløkonomi (Aarhus Uni. 2002)

0:000:00