Regionsrådsmedlemmerne har fået mindre tid til at passe deres almindelige arbejde

En plads i regionsrådet kan gøre det vanskeligt at passe et normalt arbejde. Det oplever over halvdelen af de regionsrådsmedlemmer, der har deltaget i Altingets rundspørge. Problemet er vokset siden 2017.

Det kan være en udfordring at kombinere møder i landets regionsråd med et fuldtidsarbejde, svarer de nuværende regionsrådsmedlemmer i en rundspørge. På billedet ses regionspolitikere til Danske Regioners generalforsamling.
Det kan være en udfordring at kombinere møder i landets regionsråd med et fuldtidsarbejde, svarer de nuværende regionsrådsmedlemmer i en rundspørge. På billedet ses regionspolitikere til Danske Regioners generalforsamling.Foto: Danske Regioner
Laura Bejder JensenMads Mose Vikkelsø

Hvis kandidaterne til landets regionsråd lige nu drømmer om at puste ud efter en hektisk valgkamp, er det ikke sikkert, at der bliver tid til det.

En rundspørge foretaget af Altinget blandt landets nuværende regionsrådspolitikere viser, at over halvdelen af regionsrådsmedlemmerne i 2021 svarer, at de er helt eller delvist enige i, at deres hverv som regionsrådsmedlem gør det svært at passe deres almindelige arbejde.  

Det er flere end i 2017, hvor tallet var 43 procent. Der er altså sket en stigning på 11 procentpoint i løbet af de sidste fire år.  

0:000:00