Rygerne en hjørnesten i rødt valggrundlag

VALGGRUNDLAG: S-SF vil tage fra rygerne og give til sundhedsvæsenet. Samtidig skal behandlingsgarantien hæves for "mindre alvorlige lidelser". Det fremgår af partiernes fælles valggrundlag "Sammen om Danmark".
Foto: sammenomdanmark.dk
Tyson W. Lyall
Fakta

Af S-SF´s fælles valggrundlag fremgår det blandt andet:

* Vi hæver prisen på cigaretter og usunde fødevarer, før vi kan investere flere penge end den tidligere regering i kræftbehandling, sygehuse og forebyggelse.

* Vi vil sikre sundhedstjek til dem, der normalt ikke opsøger egen læge.

* Vi skal være langt bedre til at forhindre nedslidningen på arbejdsmarkedet, så færre må forlade arbejdsmarkedet mod deres vilje.



Kilde: "Sammen om Danmark"
"Hvis det usunde bliver lidt dyrere, får vi råd til at få bedre behandling på vores hospitaler". Sådan skriver S-SF i deres fælles valggrundlag "Sammen om Danmark".

Som partierne tidligere har fremturet med i blandt andet "Fair Løsning 2020", så indebærer det, at rygerne må gribe dybere i lommen, når de frem over skal købe tobak. Samtidig vil de røde samarbejdspartnere sætte hårdt ind over for børn og unge, der ryger.

"Målet er, at ligheden i danskernes sundhed øges, og at alle får den samme gode behandling. Det kræver nytænkning på sygehusene og en satsning på forebyggelse.
Vi vil sætte ind over for rygning blandt børn og unge. Tobaksforbruget blandt børn og unge skal reduceres markant," skriver S-SF i deres fælles valggrundlag.

Ændrer på behandlingsgarantien
S og SF går samtidig også valg på at hæve behandlingsgarantien fra 1 til 2 måneder for såkaldte "mindre alvorlige lidelser". Det betyder ifølge S-SF, at patienter, der lider af nærsynethed og hængende øjenlåg, kan komme til at vente lidt længere tid på behandling i fremtiden.

De nævnte initiativer skal ses som en afløber af S-SF's forsigtighedsprincip, der bliver lanceret under sloganet "Ingen rettigheder uden pligter. Ingen muligheder uden krav".

0:000:00