S+DF: "Træk godkendelse af vitaminjuice tilbage"

Henriette Kjær skal stå skoleret i kommende samråd med Fødevareudvalget. Et flertal i Folketinget vil nemlig have forbrugerministeren til at trække godkendelsen af den berigede "multivitaminjuice" tilbage. Ministeren selv vil lægge pres på EU.
Cecilie Bech
Fakta
Samrådsspørgsmål til Henriette Kjær (K): Vil ministeren redegøre nærmere for baggrunden for at ministeriets departement har omgjort Fødevaredirektoratets afslag på en ansøgning om at påføre et juiceprodukt betegnelsen "multivitamin", herunder for hvilke forhold der kan bevirke, at ministeren omgør afgørelsen af 25. august 2004, jf. ministerens redegørelse af på alm. del - bilag 1169.

Kilde: Folketinget
Henriette Kjær oplever stormvejr fra hele det politiske spektrum efter Forbrugerministeriet godkendte den berigede fødevare "Multivitaminjuice" - stik imod dansk fødevarelovgivning og stik imod en tidligere afgørelse i Fødevaredirektoratet.

Det kunne FødevareTinget berette torsdag, og efter Politiken tog historien op fredag har der samlet sig et flertal uden om regeringen bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Det Radikale Venstre.

Flertallet vil have ministeren til at forbyde den godkendelse, der først kom i anden omgang.

For Forbrugerministeriet havde ændret en kendelse i Fødevaredirektoratet, da man frygtede, at en afvisning ville komme i kambolage med EU-lovgivning - hvor Danmark sandsynligvis ville tabe, hvis det kom til en retssag.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00