Studentereksamen er nødvendig

Dansk Sygeplejeråd er stærkt utilfredse med, at Pia Kjærsgaard har stillet sig spørgende overfor nødvendigheden af en studentereksamen som optagelseskrav til sygeplejeruddannelsen. DS mener, at en studentereksamen er absolut nødvendig for at sikre et højt kvalitetsniveau.
Cecilie Bech
Dansk Sygeplejeråd langer hårdt ud efter Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard, der tirsdag aften under partilederrunden såede tvivl om uddannelseskravene til sygeplejeruddannelsen.

"Det er helt uacceptabelt, hvis Pia Kjærsgaard vil sænke kravene til sygeplejerskernes uddannelse. Patienter og borgere har krav på, at sygeplejerskerne er højt kvalificerede. En studentereksamen er en helt grundlæggende forudsætning for at sikre et højt uddannelses- og kvalitetsniveau," siger formanden for Dansk Sygeplejeråd Connie Kruckow.

Hun undrer sig over udtalelsen fra Dansk Folkeparti, der som de fleste andre partier er enige i, at det er vigtigt at investere i uddannelse i de kommende år:

"Pia Kjærsgaards holdning er ikke i overensstemmelse med Dansk Folkepartis hidtidige udmeldinger om, at der skal være høj kvalitet og patientsikkerhed i sundhedsvæsenet," siger Conni Kruckow.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00