Sundhedsordførere frustrerede over fyringer i regionerne

ØKONOMI: Sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S) giver regeringen ansvaret for afskedigelser på sygehusene. Liselott Blixt (DF) undrer sig og antyder, at der kan være tale om "valgpropaganda". Regionsrådsformand er rystet. 

Ellen Trane Nørby (V) og Kristian Jensen (V) under økonomiforhandlinger med Danske Regioner i juni.
Ellen Trane Nørby (V) og Kristian Jensen (V) under økonomiforhandlinger med Danske Regioner i juni.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Liselott Blixt sidder jo på en indflydelsesrig post, hvor hun har masser af muligheder for at påvirke ressourcetilførslen til sundhedsvæsenet.

Heino Knudsen (S)
Regionsrådsformand, Region Sjælland

Er regionerne for dårlige til at styre sygehusene, eller har regeringen afsat for få penge til opgaven?

Det står hen i det uvisse efter ugens udmelding om store besparelser på sygehusene i Region Sjælland, hvor man forventer at afskedige op til 317 medarbejdere og nedlægge en række ubesatte stillinger. Blandt andet afskediges læger og sygeplejersker, selvom regionen i forvejen har mangel på netop læger og sygeplejersker. 

"Det kan godt se forkert ud, det medgiver jeg. Og hvis det stod til mig, skulle vi ikke afskedige en eneste. Men på den anden side skal budgettet overholdes, og vores indtægter står ikke mål med vores udgifter," siger regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen (S).

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00