Om  
Andreas Steno Larsen
Martin Enlund

Topøkonomer forlader Nordea efter kontro­ver­siel coronaanalyse

Nordeas analytikerprofiler Andreas Steno Larsen og Martin Enlund tager afsked med banken efter en intern undersøgelse af deres kontro­ver­sielle analyse med nazireferencer til myndighedernes håndtering af coronapandemien.

En intern undersøgelse af Nordeas topøkonomers analyse af myndighedernes coronahåndtering konkluderer, at analysen ikke lever op til bankens retningslinjer og værdier.
En intern undersøgelse af Nordeas topøkonomers analyse af myndighedernes coronahåndtering konkluderer, at analysen ikke lever op til bankens retningslinjer og værdier.Foto: Chris Helgren/Reuters/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

20. november udgav Nordeas chefanalytikere Andreas Steno Larsen og Martin Enlund en vaccineskeptisk analyse med nazireferencer, der var stærkt kritisk over for myndighedernes coronahåndtering. 

Det fører nu til, at de højt profilerede analytikere forlader Nordea. Det oplyser banken i en pressemeddelelse

Siden november har kritikken haglet mod forfatterene og ført til en intern undersøgelse og suspendering af de to analytikere.

Nu har Nordea afsluttet den interne undersøgelse med konklusionen, at deres udsagn og referencer i analysen er i strid med Nordeas retningslinjer og værdier. Kritikken omhandler blandt andet sammenligner af de danske myndigheders coronarestrtiktioner med de tyske myndigheders metoder under Anden Verdenskrig.

Nordea har som følge besluttet, at de to analytikere og global chefstrateger i fremtiden ikke skal levere analyser til banken.

“For at sikre høj kvalitet af Nordea Markets publikationer styrker vi vores redigeringsprocedurer, publiceringsproces for research og compliance-retningslinjer. Vi vil fortsat forsyne vores kunder med analyser og research med høj integritet og relevans,” lyder konklusionen i pressemeddelelsen fra Martin Persson, som er chef for storkunder i Nordea.

Andreas Steno Larsen og Martin Enlund fik tilbudt at fortsætte i Nordea Markets, men de har begge valgt at forlade banken.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Steno Larsen

Ledende partner, Steno Research
cand.merc.aef

Martin Enlund

Fhv. chefanalyst og global chefstrateg, Nordea Markets

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024