Uddannelseslæger skal fremover bruge længere tid i almen praksis

Speciallægeuddannelsen i almen medicin skal lægges om. Omlægningen skal styrke lægedækningen i hele landet og styrke kompetencerne hos den enkelte læge, lyder det fra indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V).

"De praktiserende læger spiller en helt central rolle i vores sundhedsvæsen, men flere steder er der desværre mangel på dem. Derfor er det nødvendigt, at vi styrker lægedækningen på forskellige måder," lyder det fra Sophie Løhde (V).
"De praktiserende læger spiller en helt central rolle i vores sundhedsvæsen, men flere steder er der desværre mangel på dem. Derfor er det nødvendigt, at vi styrker lægedækningen på forskellige måder," lyder det fra Sophie Løhde (V).Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sophie Bavnhøj

Fremover skal uddannelseslæger bruge et halvt år ekstra i almen praksis under deres uddannelse. Derfor skal de bruge tilsvarende mindre tid på et sygehus, oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Omlægningen af uddannelsen sker for at imødekomme lægemanglen, som præger visse områder af landet.

Ifølge indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil omlægningen af uddannelsen bidrage til, at der kommer flere uddannelseslæger ud på klinikkerne.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00