Ulmende ønske om rygeforbud

Et totalt offentligt rygeforbud ligger nok ikke så langt ude i fremtiden. I hvertfald er den politiske opbakning til ideen intensiveret. De radikale er i øjeblikket igang med at udarbejde et belutningsforslag, der skal udvidde de røgfri zoner. Regeringen tøver.
Cecilie Bech

Personligt synes jeg, at et rygeforbud er en god ide. Det er ikke noget, man kan indføre lige med det samme, men på sigt i løbet af en to til fem år vil jeg skyde på, at det kan blive en realitet. Egentlig er vi i de radikale ikke for forbud, men passiv rygning skader andre mennesker, og derfor synes vi, at et forbud i dette tilfælde er på sin plads. Vi vil udvidde ikke-rygernes rettigheder

Naser Khader (R)
Sundhedsordfører
Fakta
Det Radikale Venstres resolution:
  • Det radikale venstre vil arbejde for, at rygning indenfor i alle offentlige rum forbydes. Herunder restaurationer, caféer, daginstitutioner, skoler, i den kollektive trafik og indenfor sundhedsvæsnet.

  • Kilde: Det Radikale Venstres hjemmeside
    Diskussionen om indførelsen af totalt rygeforbud i offentlige bygninger er taget til i styrke.

    De radikale udarbejdede på landsmødet i søndags - med stemmerne 254 mod 207 - en resolution med kravet om rygeforbud i alle offentlige bygninger.

    Partiet ønsker politisk handling på området og har derfor besluttet at genfremsætte et beslutingsforslag fra i foråret, der skal fremme udviddelsen af de røgfri zoner i Danmark. Meningen er, at det på sigt skal ende i et total forbud.

    "Vi skal drøfte ændringerne til forslaget i gruppen i den kommende uge, og så regner jeg med, at vi kort tid derefter kan fremsætte beslutningsforslaget," siger sundhedsordfører for de radikale, Naser Khader, til Altinget.

    Altinget logoSundhed
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00