Uprofessionel kontrolkampagne

Kontrolkampagnen rettet mod hjemmesider med kosttilskudsprodukter har været håndteret uprofessionelt. Det mener branchen, der klager over offentliggørelsen af navne og adresser på anmeldte producenter. Kosttilskudsgruppen selv mener, de har ydet virksomhederne en service.
Cecilie Bech

Hvis en landmand vil samle sine høns, så sender han ikke hunden ind i hønsegården, men går stille og roligt derind og prøver at vise dem, hvad det er han vil have dem til. På lignende måde bør det offentlige også gribe sagen an, hvilket kræver, at alle der beskæftiger sig med kosttilskud kan finde ud af, hvad de må og ikke må.

Ole Anker Andersen
Fakta
Specialenheden til kontrol af kosttilskud, i daglig tale Kosttilskudsgruppen, er en ny enhed under Fødevarestyrelsen. Gruppen skal øge indsatsen og sikre en mere effektiv og synlig kontrol med kosttilskudsområdet på landsplan

Kilde: Fødevarestyrelsen
Kosttilskudsgruppen, der varetager kontrollen af virksomhedernes hjemmesider, udsendte den 7. december sidste år en mail til samtlige af de virksomheder og kosttilskudsproducenter, der er blevet anmeldt til Lægemiddelstyrelsen.

I mailen stod blandt andet navnene og adresserne på samtlige andre anmeldte virksomheder og producenter.

Og det er ikke faldet i god jord hos branchen.

Ole Anker Andersen, ansvarlig redaktør på kosttilskudshjemmesiden "DSGnet - Helse og Bio Reference", der dagligt har omkring 3000 besøgende, har sendt en klage over proceduren til familie- og forbrugerministeren:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00