Uvis fremtid for lægevagten i Syddanmark efter opsigelse

Fra oktober er det uklart, hvordan borgere kan se en læge uden for egen læges åbningstid i Region Syddanmark, efter PLO har opsagt lægevagtsaftalen. Tiltaget er "unødigt provokerende", mener regionens forhandler, men lægevagten er blevet "belastende og uattraktiv" ifølge professor.

I Nordjylland førte det til protester, da regionspolitikerne og PLO i 2020 blev enige om at nedlægge en række af lægevagtens små konsultationssteder. Nu ønsker PLO i Syddanmark også færre fysiske konsultationssteder.
I Nordjylland førte det til protester, da regionspolitikerne og PLO i 2020 blev enige om at nedlægge en række af lægevagtens små konsultationssteder. Nu ønsker PLO i Syddanmark også færre fysiske konsultationssteder. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Godt et år efter at de praktiserende læger i Region Sjælland opsagde lægevagtsaftalen, valgte deres kolleger i Region Syddanmark onsdag at tage samme drastiske skridt. Og det vel at mærke, før forhandlingerne for alvor er gået i gang.

"Vi har vurderet, at vi kan få et bedre resultat, hvis vi forhandler på et opsagt aftalegrundlag," siger Birgitte Ries Møller, formand for PLO-Syddanmark, som forklaring på opsigelsen.