Venter på resultaterne

1/9-04: Naser Khader (RV) vil blandt andet vide, hvornår ministeren forventer at fremlægge resultaterne af sit serviceeftersyn af røgfri miljøer i Danmark.
Dokumentation
Spørger: Naser Khader (RV)

Spørgsmål: Vil ministeren oplyse, hvornår han forventer at fremlægge resultaterne af sit såkaldte serviceeftersyn af røgfri miljøer i Danmark?

Begrundelse: Under førstebehandlingen af B 126 - forslag til folketingsbeslutning om røgfri miljøer - i Folketingssalen den 14. april 2004 kundgjorde ministeren, at han allerede havde igangsat et eftersyn af status for røgfri miljøer.

Spørgsmål: Vil ministeren kommentere konklusionerne og anbefalingerne i rapporten fra Arbejdsmiljøinstituttet om betydningen af passiv rygning for arbejdsmiljøet, herunder for tjenere og serveringspersonale, samt HORESTA's og RBF's fælles indstilling på baggrund af rapporten?

Begrundelse: I en rapport fra Arbejdsmiljøinstituttet (juni 2004) konkluderes det, at der "hvert år i Danmark sker 47 dødsfald af lungecancer, hjertesygdom, lungebetændelse og karsygdomme i hjerne, som kan til- skrives eksponering for passiv rygning på arbejdspladsen, og at der indtræffer 1072 sygdomstilfælde, der fører til hospitalsindlæggelse." (p. 8)

Herunder sker mellem 5 og 10 dødsfald inden for restaurationsbranchen pr. år. Det konkluderes endvidere, at der foreligger tilstrækkelig sikker viden til at foretage regulering, der kan sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Både HORESTA og RBF har taget rapporten til efterretning og anbefaler på baggrund deraf lovmæssig regulering i restaurationsbranchen (pressemeddelelse af 12. august 2004).


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00