Her er årets mest læste transportdebat

HITLISTE: Udenlandske lastbilchauffører og deres vilkår i Danmark har været det helt store emne i debatspalterne på Altinget Transport i 2019. Læs eller genlæs de fem mest populære indlæg i 2019.

Debatredaktionen har fundet regnearkene frem og set på, hvilke debatindlæg der har trukket flest læsere i 2019 på Altinget Transport.

Ét emne går igen i hele fire af fem af årets mest læste indlæg: forholdene for udenlandske lastbilchauffører. Og én afsender går igen i hele tre indlæg: 3F. Tillykke til 3F med det. 

Læs eller genlæs indlæggene herunder.

1. DTL: Udenlandske chauffører skal betale ved kasse 1
Bragt 30. oktober

Danmark skal kunne give udenlandske chauffører bøder på lige fod med danske, skrev Erik Østergaard i årets mest læste debatindlæg. Læs indlægget her.

2. 3F til ITD: I forstår ikke, hvordan transportområdet fungerer
Bragt 28. oktober

ITD er blandt de få modstandere af nye bremser på piratkørsel og misbrug af udenlandske chauffører. ITD må tage ansvar for sin branche, skrev Jan Villadsen fra 3F. Læs indlægget her.

3. DA: Lønaftale for chauffører er en hastesag
Bragt 19. september

Den systematiske underbetaling af udenlandske chauffører er chokerende. Politikerne skal handle hurtigt, så en lønaftale kan falde på plads, skrev Jacob Holbraad, direktør i Dansk Arbejdsgiverforening. Læs indlægget her.

4. 3F: Fyringer i asfaltbranchen er dybt uhensigtsmæssige
Bragt 21. oktober

Asfaltbranchen står til at blive offeret i de kommende transportforhandlinger. Det kan vi ikke tillade, skrev Tom Brandt og Anders Hundahl. Læs indlægget her.

5. 3F: Få de filippinske og bulgarske forhold væk fra dansk transport
Bragt 26. september

Kurt Beier Transports slumlejr i Padborg og misbrug af chauffører fra Filippinerne har sat endnu en tyk streg under, at der er brug for værn, der sikrer fair konkurrence på vores veje, mener Jan Villadsen, der skrev for 3F Transport. Læs indlægget her.

Deltag i debatten!
Glædelig jul og godt nytår fra debatredaktionen på Altinget og tak for et godt 2019 med gang i debatten på Altinget Transport.

Vi håber, at 2020 vil byde på endnu mere god og saglig debat. Du er velkommen til at bidrage ved at sende dit indlæg til debat@altinget.dk 

Forrige artikel Benny Engelbrecht skal i samråd efter kritik af manglende postaftale Benny Engelbrecht skal i samråd efter kritik af manglende postaftale Næste artikel Aktører vurderer EU's nye vejpakke: Kontrol af reglerne er afgørende  Aktører vurderer EU's nye vejpakke: Kontrol af reglerne er afgørende