Debat

Debat: Hvordan ser transportens 2025-plan ud?

DEBAT: Et nyt hold af debattører vil i den kommende tid sætte fokus på, hvad der skal prioriteres på transportområdet frem mod 2025. Mød panelet her.

Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Infrastrukturen har fået plads i både regeringens finanslovsudspil og 2025-plan, som lægger op til at øge rammen til offentlige investeringer med 27 milliarder kroner.

Men hvad skal pengene bruges på? Regeringen nævner, at man kan bruge dem på en motorvej til Kalundborg og Midtjylland eller en havnetunnel i København.

Altinget spørger et nyt hold af debattører: Hvad skal prioriteres i ”Transportens 2025-plan”, hvis det stod til dig? Mød panelet her.

Thomas Møller Thomsen
Koncernchef og adm. direktør i Forenede Danske Motorejere (FDM). Thomas Møller Thomsen er tidligere direktør i Ingeniørforbundet, i Kræftens Bekæmpelse og for Amtssygehuset i Gentofte.

Susanne Krawack
Mobilitetschef i Aarhus. Susanne Krawack er tidligere chefkonsulent på områderne transport og klimatilpasning i Concito. Hun har arbejdet med transport, planlægning og bæredygtighed i mange sammenhænge: I Miljøstyrelsen og hos rådgiverne COWI og Tetraplan. Hun er uddannnet civilingeniør.

Jørn Pedersen
Formand for Teknik- og Miljøudvalget i KL og borgmester i Kolding. Jørn Pedersen er uddannet inden for både retorik, voksenpædagogik, virksomhedsøkonomi, erhvervsret og med en diplomuddannelse i ledelse. Gennem tiden har han haft flere lederjob inden for detailhandlen.

Michael Svane
Branchedirektør i DI Transport. Michael Svane har siden slutningen af 80’erne arbejdet med lobbyisme inden for den danske organisationsverden. Omdrejningspunkterne har været EU, handelspolitik, arbejdsmarkedet, transport og infrastruktur. Han sidder i en lang række udvalg og er senest valgt til formand for Business Europe's udvalg for transport og infrastruktur. Han er uddannet cand.jur.

Lone Fruerskov Andersen
Afdelingschef i Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk. Lone Fruerskov Andersen er uddannet cand.scient.pol. og har tidligere arbejdet som blandt andet kontorchef i Erhvervsstyrelsen og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Sophie Hæstorp Andersen (S)
Regionsrådsformand for Region Hovedstaden. Sophie Hæstorp Andersen var medlem af Folketinget fra 2001 til 2005 og igen fra 2007 til 2013. Hun er uddannet cand.scient.pol. ved Københavns Universitet.

Villum Christensen (LA)
Transportordfører. Villum Christensen har været folketingsmedlem for Liberal Alliance siden 2008. Han er uddannet cand.scient.pol. og cand.phil. ved Aarhus Universitet og har en Master of Public Management fra Syddansk Universitet.

Karsten Hønge (SF)
Transportordfører. Karsten Hønge har været medlem af Folketinget i flere omgange siden 2007. Han blev først uddannet tømrer og senere som fagjournalist fra Journalisthøjskolen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00