LA udelader mærkesag: Ingen lempelser af bilafgift på finanslov

MÆRKESAG: Regeringens finanslovsudspil indeholder ingen lempelser af registreringsafgiften. Men LA kæmper videre efter et valg, bedyrer økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Der er ikke udsigt til flere lempelser af registreringsafgiften under den nuværende VLAK-regering.

Det står klart, efter regeringen torsdag præsenterede sit forslag til næste års finanslov, hvor registreringsafgiften ikke blev nævnt en eneste gang.

En lempelse af afgiften har ellers været en tilbagevendende mærkesag for Liberal Alliance ved de tre seneste finanslovsforhandlinger. Og allerede i foråret slog partiformanden registreringsafgiften an som et kommende valgkampstema.

Men det afspejler sig ikke i det finanslovsforslag, LA selv har været med til at skrue sammen for 2019.

”Liberal Alliances politik er uændret, men det har ikke noget med denne finanslov at gøre på bilområdet,” siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille, som også er gruppeformand for Liberal Alliance.

Flere større biler
Få timer efter at finansminister Kristian Jensen (V) havde præsenteret regeringens finanslovsudspil, kunne Simon Emil Ammitzbøll-Bille ellers fremlægge en økonomisk redegørelse, hvor der blandt andet var blevet plads til at se nærmere på konsekvenserne af de tidligere gennemførte afgiftslempelser.

Her påpeger man fra regeringens side, at der de senere år er sket et skifte i retning af, at flere mennesker køber større og dermed også mere sikre biler.

Men på trods af at lempelserne ifølge regeringen har fungeret efter hensigten, så kommer der ikke flere fra samme skuffe i den her omgang.

”Vi tror, at der er kommet de afgiftsnedsættelser, som kan komme igennem i den her valgperiode. Derfor har vi set på det her for at gøre status. Det skulle føre til, at folk købte større og mere sikre biler. Har de gjort det? Ja, det har de,” siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Forrige artikel Klima og Kattegatbro på regeringens forslag til finanslov Klima og Kattegatbro på regeringens forslag til finanslov Næste artikel Mere end hver tredje har ikke tillid til Finansministeriets regnemodeller Mere end hver tredje har ikke tillid til Finansministeriets regnemodeller