Ny temadebat: Hvem skal drive togdriften i Danmark?

Skal danske togskinner primært benyttes af DSB, eller skal vi skifte spor og sende flere strækninger i udbud? Det spørgsmål er genstand for en ny temadebat på Altinget Transport, efter regeringen har varslet en forlængelse af DSB-kontrakten.

Skal togførernes arbejdsgivere fremover være offentligt eller privatejede selskaber? Det spørgsmål er helt centralt i en ny temadebat på Altinget Transport.
Skal togførernes arbejdsgivere fremover være offentligt eller privatejede selskaber? Det spørgsmål er helt centralt i en ny temadebat på Altinget Transport.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas Esbjørnsen

Regeringen har varslet EU om, at den vil indgå en ny aftale med DSB om at stå for den danske jernbanedrift i ti år mere.

Temadebat

I Altingets temadebatter deltager en række aktører, som skriver debatindlæg om aktuelle emner. Alle indlæg er alene udtryk for skribenternes holdning, og indlæg i Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Vil du bidrage til debatten? Skriv til [email protected] for at høre om mulighederne.

Regeringen har sagt, at intet er afgjort endnu. Men den varslede aftale står til at træde i kraft ni dage før, at EU’s regler for udbud på jernbaneområdet bliver strammet markant, så der fremover stilles krav om konkurrence på jernbanen.

0:000:00