Opsamling på temadebat: Stor uenighed om DSB’s fremtid

Skyldes DSB’s problemer nedskæringer, monopoltilstande eller Banedanmark? Det er en række aktører helt uenige om i en netop afsluttet temadebat på Altinget Transport. Få overblik over hele debatten her.

”Et centralt spørgsmål for de danske politikere er, om DSB skal oprette en større kommerciel division med nattog og togsæt, der kan køre i flere lande, eller om DSB som hidtidig kun skal fokusere på nationale ruter.”. Sådan skrev Helene Dyrhauge, som er ph.d. og lektor i international forvaltning og politik.
”Et centralt spørgsmål for de danske politikere er, om DSB skal oprette en større kommerciel division med nattog og togsæt, der kan køre i flere lande, eller om DSB som hidtidig kun skal fokusere på nationale ruter.”. Sådan skrev Helene Dyrhauge, som er ph.d. og lektor i international forvaltning og politik.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Andreas Esbjørnsen

Er DSB de rette til at drive togdrift i Danmark, eller ville det være bedre med mere konkurrence?

Det spørgsmål stillede vi en række aktører på jernbaneområdet i kølvandet på, at regeringen har varslet EU om, at den vil indgå en ny aftale med DSB om at stå for den danske jernbanedrift i ti år mere.

Nu er debatten om fremtidens togdrift afsluttet i denne omgang, og det er tid til at danne sig et overblik over de forskellige holdninger.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024