Debat

V: Den grønne omstilling starter med transportsektoren

DEBAT: Venstre går ind for en ambitiøs og hurtig grøn omstilling af transportsektoren. Det er derfor vigtigt, at afgiftsfritagelserne forlænges, skriver Louise Schack Elholm (V).

Transportsektoren spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling, skriver Louise Schack Elholm (V). 
Transportsektoren spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling, skriver Louise Schack Elholm (V). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Louise Schack Elholm 
Venstres skatteordfører

I Venstre tager vi den grønne omstilling alvorligt.

Vi støtter det ambitiøse klimamål om at reducere udledningen af drivhusgasserne i Danmark med 70 procent i 2030.

For vi ved, at det er nødvendigt at tænke i alternativer, hvis vi skal fremtidssikre den klode, vores børn skal overtage. Det er en rejse, der kræver, at vi tænker i alternativer. I Venstre tror vi særligt på, at transportsektoren spiller en vigtig rolle på denne rejse.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Kan vi regne med regeringen?
Det er desværre ikke den linje, der bliver lagt, i den socialdemokratiske regerings finanslov. Tværtimod.

Finansloven indeholder meget udefinerbare initiativer på den grønne transport. Forslagene til omstillingen til grønne busser og taxi skal først diskuteres mellem regeringen og støttepartierne i det nye år, og det er uvist, hvornår de grønne løsninger rent faktisk vil indfases.

I Venstre mener vi, at vores transportsystem står over for en omstilling, hvor der skal langt flere grønne busser, biler og lastvogne på de danske veje.

Louise Schack Elholm, Venstres skatteordfører

Spørgsmålet er, om vi kan være sikre på, at der er handling bag regeringens ord.

I Venstre mener vi, at vores transportsystem står over for en omstilling, hvor der skal langt flere grønne busser, biler og lastvogne på de danske veje.

Det er en omstilling, der kræver konkret handling fra vores side af, da vi skal skabe incitament hos danskerne til at tænke i grønne alternativer til diesel- og benzinbiler.

Læs også

Grønne løsninger er et fælles ansvar
Da vi sad i regering, sikrede vi afgiftsfritagelse for elbiler under 400.000 kroner i 2020. Det er en ordning, vi ønsker at fortsætte til 2021.

Derudover har vi et mål om, at den sidste nye traditionelle benzin- og dieselpersonbil er indregistreret i 2030.

Vi vil også have plug-in hybridbilerne væk fra vejbanerne, og vi ønsker derfor at stoppe salget i 2035. Det er en omstilling, der kræver meget – både af danskerne, men også bilproducenterne. For med færre CO2-udledende biler går vi en grønnere fremtid i møde. I 2030 kan vi forvente helt op til en million grønne biler i Danmark.

Den grønne omstilling er vigtig for vores fælles fremtid. Initiativerne er blot en lille, men vigtig del af den klimaindsats, vores samfund skal satse på. I Venstre tror vi på, at det er nødvendigt med grønne løsninger på transportområdet, for at vi kan leve op til det fælles ansvar om et grønnere Danmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Louise Schack Elholm

Kirkeminister, minister for landdistrikter og for nordisk samarbejde, MF (V) 2007-
cand.polit. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00