Borgmester kalder det "et svigt", hvis lærere undlader at undervise i Muhammedkrisen

Der er ingen gode grunde til at holde Muhammedkrisen ude af undervisningen i folkeskolen, mener børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K), der heller ikke ser problemer med at vise Muhammedtegningerne i klasselokalet.

"Det er ikke et must for mig, at man viser tegningerne (Muhammedtegningerne, red.). Men hvis eleverne spørger, så mener jeg, at det er svært at komme udenom, siger børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K). 
"Det er ikke et must for mig, at man viser tegningerne (Muhammedtegningerne, red.). Men hvis eleverne spørger, så mener jeg, at det er svært at komme udenom, siger børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K). Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Søren Dahl

Muhammedkrisen skal være en fast og naturlig del af undervisningen for alle københavnske skoleelever. 

Det slår Københavns børne- og ungdomsborgmester, Jakob Næsager (K), fast i kølvandet på en sag, hvor kommunens Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning har rådet en underviser til at skrue ned for fokus på krisen, fordi det angiveligt ville afholde kommunens lærere fra at bruge hendes undervisningsforløb. 

"Jeg synes, at det vil være et svigt, hvis lærerne ikke underviser i Muhammedkrisen og Muhammedtegningerne. Ligesom jeg mener, at det vil være et svigt, hvis de ikke underviser i Cuba-krisen. Det vil give store huller i børnenes viden, hvis man springer centrale dele af historien over," siger Jakob Næsager. 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00