Bulgarer bliver ny EU-kommissær for de unge

NY KOMMISSION: Bulgarske Mariya Gabriel er blevet udnævnt som ny EU-kommissær for innovation og unge. Her skal hun blandt andet stå i spidsen for at forbedre uddannelsesprogrammer på tværs af EU.

Foto: Yves Herman/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin HolstKatrine Falk LønstrupMartin Lyngbæk OlsenSimon Lessel

En ny EU-Kommission har set dagens lys. Set med uddannelsespolitiske briller er det her værd at bemærke, at den kommende formand for Kommissionen, Ursula von der Leyen, har udnævnt bulgarske Mariya Gabriel som ny kommissær for innovation og unge.

Det er primært de videregående uddannelser, den nye kommissær vil have fokus på. Hun har nemlig blandt andet fået til opgave at understøtte arbejdet med at tredoble EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ samt forbedre udveksling af viden, samarbejde og netværk mellem de europæiske universiteter.

Derudover har hun også fået til opgave at øge kendskabet til spredning af misinformation blandt unge samt øge kendskabet til andre trusler online. Det fremgår af kommissionsformandens såkaldte mission letter til den nye kommissær, der skitserer hovedtrækkene i kommissærens arbejdsopgaver fremadrettet. 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00