Centralt forslag om efteruddannelse kræver åbenhed fra kompetencefonde

Ifølge regeringens reformkommission skal alle danskere have et nyt, digitalt overblik over deres muligheder for kurser og økonomisk støtte til efteruddannelse. Det vil kræve et større samarbejde og mere åbenhed om fra de store kompetencefonde, som arbejdsmarkedets parter ejer, lyder det.   

Reformkommissionen fremlagde onsdag sine anbefalinger på IT-Universitet i København. Per B. Christensen (midt) har været ansvarlig for den del, der handler om efteruddannelse til dem med ingen eller kun lidt uddannelse. 
Reformkommissionen fremlagde onsdag sine anbefalinger på IT-Universitet i København. Per B. Christensen (midt) har været ansvarlig for den del, der handler om efteruddannelse til dem med ingen eller kun lidt uddannelse. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Alle voksne danskere skal fremover have adgang til et digitalt og personligt overblik over de relevante kurser og den økonomisk støtte, de kan få til at efteruddanne sig.

Men det kræver et større samspil med de milliardstore kompetencefonde, som arbejdsmarkedets parter sammen oprettede i 2007, og hvor pengene langt fra bliver brugt i dag.  

Det var et af budskaberne fra Reformkommissionen, der onsdag fremlagde sit bud på, hvordan Danmark kan øge produktiviteten på arbejdsmarkedet gennem bedre og mere uddannelse.  

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00