Det siger partierne om elevfordeling og tilskud

UDDANNELSER: Partierne forhandler aktuelt om elevfordeling og ungdomsuddannelsernes tilskudssystem. På en konference tirsdag luftede en række ordførere deres syn på sagerne. Læs dem her.

Ellen Trane Nørby (tv), Jens Joel (i midten) og Pernille Rosenkrantz-Theil (th) forhandler alle om elevfordeling og tilskudssystem i disse dage.
Ellen Trane Nørby (tv), Jens Joel (i midten) og Pernille Rosenkrantz-Theil (th) forhandler alle om elevfordeling og tilskudssystem i disse dage.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Der ligger et kæmpe puslespil på børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theils (S) bord i disse dage.

Sammen med Folketingets partier forsøger hun at samle et ungdomsuddannelses-landkort, som både sikrer udbud i landområderne og gør op med polarisering i de større byområder.

Øvelsen sker under de aktuelle forhandlinger om elevfordeling og tilskudssystemet på ungdomsuddannelserne.

Dokumentation

Om historien

Baggrunden for de omtalte forhandlinger er dels den stigende udvikling i skoler med store andele af elever med ikke-vestlig baggrund.

Derudover handler det om taxametersystemet for ungdomsuddannelserne, som aktører på området i årevis har ønsket at få ryddet op i systemet, der ofte beskrives som et uoverskueligt kludetæppe.

Debatten om uddannelser i landområderne er særligt relevant, fordi Danmark i de kommende år vil opleve faldende ungdomsårgange.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, Danske Regioner og Danske Gymnasier stillede tirsdag 29. september på en konference spørgsmålet: Hvordan sikrer vi attraktive gymnasieuddannelser til unge i hele landet?

Se eller gense konferencen her.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00