Debat

Erhvervsskoleelever: Erhvervsskolerne har ikke brug for gode intentioner – de mangler politisk handling

SVM-regeringen er ikke de første til at ville forbedre erhvervsskolerne. Men elever oplever stadig, at de undervises i slidte lokaler med forældet udstyr. Det er derfor afgørende, at ord nu omsættes til handling, skriver Julie Kølskov Madsen.

Vi håber, at der med den første faglærte undervisningsminister i 60 år nu vil ske en forskel på vores uddannelse. At der ikke er så langt fra ord til handling som i tidligere regeringer, skriver Julie Kølskov Madsen.
Vi håber, at der med den første faglærte undervisningsminister i 60 år nu vil ske en forskel på vores uddannelse. At der ikke er så langt fra ord til handling som i tidligere regeringer, skriver Julie Kølskov Madsen.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Julie Kølskov Madsen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Vi står i en situation, hvor vi i fremtiden kommer til at mangle faglærte. Vi har brug for flere af dem, der bygger vindmøllerne, producerer solcellerne og skaber fremtidens grønne omstilling. 

Derfor er vi glade for, at der i regeringsgrundlaget bliver lagt vægt på, at vi skal have flere unge ind på erhvervsuddannelserne. Særligt regeringens fokus på at skabe en folkeskole, der ikke bare er en motorvej direkte til gymnasiet, og dens intention om at gøre erhvervsskolerne attraktive for de unge at søge.  

Det er både en fordel for samfundet, men også for den enkelte elev. Alt for mange passer ikke ind i den folkeskole, vi har i dag, da der kun er én form for læring. Selv mange af dem, der klarer sig godt i skolen, kan mangle et element.  

Mange af vores elever er blandt dem, der har følt sig efterladt bagerst i bussen, og vi ser frem til, at de også kan vise deres potentiale i skolen. 

Erhvervsskolerne trænger til en opgradering 

Mange elever oplever i dag, at skolerne er slidte, materialerne forældede, og at der ikke er tid til den enkelte elev. Derfor er det også på tide, at vi får skabt skoler med den høje kvalitet, som eleverne har fortjent.  

Det er ikke den første regering, der har fået ideen om at skabe bedre erhvervsskoler. Derfor kommer vi også til at holde fast på, at intentionerne også bliver omsat til konkret handling.

Julie Kølskov Madsen
Formand, Erhvervsskolernes Elevorganisation

Vi skal uddannes til fremtiden og ikke fortiden. Det skal vores skoler også reflektere med moderne udstyr. Netop fordi vi er stolte af vores fag og uddannelse, gør det ondt, at man ikke kan levere det niveau, man gerne vil på skolerne, da udstyret er for slidt.  

Samtidig skal der også gøres noget for at tiltrække dygtige lærere ude på skolerne. Lige nu oplever mange elever, at deres lærere ikke er up to date med den nyeste teknologi og udvikling, og endda at nogle lærere virker inkompetente.  

Derfor bør regeringen også kigge på, hvordan vi får sikret efter- og videreuddannelse af lærerne. Derfor håber vi, at ambitionerne i regeringsgrundlaget udmønter sig i konkrete forbedringer på skolerne og i opkvalificering af lærerne.  

Intentionerne skal nu omsættes til handling 

Det er ikke den første regering, der har fået ideen om at skabe bedre erhvervsskoler. Derfor kommer vi også til at holde fast på, at intentionerne også bliver omsat til konkret handling. Der er ikke tid til syltekrukker og kommissioner men derimod til at give erhvervsskolerne et mærkbart og markant løft.  

Læs også

Vi håber, at der med den første faglærte undervisningsminister i 60 år nu vil ske en forskel på vores uddannelse. At der ikke er så langt fra ord til handling som i tidligere regeringer. Vi elever har brug for bedre vilkår, og I har brug for os, så lad os få forandring  hellere i dag end i morgen.  

Det er altid nemt at råbe op men sværere at handle, og derfor vil vi naturligvis gøre vores for at hjælpe med, at regeringens ambitioner kommer ud i livet.  

Vi kommer gerne med vores bedste bud på, hvordan fremtidens uddannelser skal se ud, og vi skal nok råbe højt, hvis det går i den forkerte retning. Vi håber derfor også, at regeringen er lydhør og lytte til dem, det hele handler om nemlig os erhvervsskoleelever. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Julie Kølskov Madsen

Formand, Erhvervsskolernes ElevOrganisation

0:000:00