Første møde efter valget: Det mener partier om adgangskrav til gymnasiet

Gymnasieforligskredsen mødes tirsdag morgen og skal blandt andet drøfte Hpx og adgangskrav til gymnasiet. SF og Radikale er imod højere adgangskrav, mens de øvrige forligspartier ønsker adgangskrav på 6 eller 7.

Hvis adgangskravet til gymnasiet bliver højere end i dag, vil det især være drenge, som ikke kan blive optaget. Allerede i dag går der flere piger end drenge i gymnasiet.
Hvis adgangskravet til gymnasiet bliver højere end i dag, vil det især være drenge, som ikke kan blive optaget. Allerede i dag går der flere piger end drenge i gymnasiet.Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Hvis man går i gymnasiet, skal det være for at forberede sig på at tage en videregående uddannelse.

Den holdning har undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) gjort klart over for Altinget og i en forespørgselsdebat i Folketinget før jul. Han er bekymret over, at en stigende andel af unge går i gymnasiet, og at en del af dem ikke kommer videre i uddannelsessystemet efter studentereksamen.

Derfor ønsker regeringen at drøfte en skærpelse af adgangskravet med partierne i gymnasieforligskredsen. Adgangskrav er nemlig forligsbelagt.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00