Om  
Jon Stokholm
Gitte Nørgaard

Herlufsholms forstander og rektor stopper med øjeblikkelig virkning

Jon Stokholm og Gitte Nørgaard stopper som henholdsvis formand og rektor på Herlufsholm med øjeblikkelig virkning. Bestyrelsen konstituerer næstformand Hermann Haraldsson som fungerende formand, og som fungerende rektor konstitueres vicerektor Martin Arvedlund.

Herlufsholm skole i Næstved skal for anden gang på under to år finde en ny rektor. Gitte Nørgaard nåede at være rektor for skolen i knap halvandet år men har nu, sammen med skolens bestyrelsesformand Jon Stokholm, valgt at forlade sin stilling med øjeblikkelig virkning efter "gensidig aftale".
Herlufsholm skole i Næstved skal for anden gang på under to år finde en ny rektor. Gitte Nørgaard nåede at være rektor for skolen i knap halvandet år men har nu, sammen med skolens bestyrelsesformand Jon Stokholm, valgt at forlade sin stilling med øjeblikkelig virkning efter "gensidig aftale".Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

"Ændringer i ledelsen på Herlufsholm". 

Sådan starter en pressemeddelelse på skolens hjemmeside, hvor det fremgår, at både formanden for skolens bestyrelse, Jon Stokholm samt skolens rektor, Gitte Nørgaard, stopper med øjeblikkelig virkning. 

Begge har besiddet deres respektive poster i knap halvandet år siden sommeren 2022, hvor daværende rektor Mikkel Kjelllberg blev fyret på baggrund af en Tv2-dokumentar, der afslørede omfattende mobning og krænkelser på skolens kostskoleafdeling. 

I kølvandet af dokumentaren trak den daværende bestyrelse sig også. 

Læs også

"Gennem det seneste halvandet år har skolen taget en lang række initiativer til at forbedre elevernes trivsel, og de første målinger viser en positiv udvikling i elevernes trivsel. Det glæder jeg mig meget over," udtaler næstformand for Herlufsholms bestyrelse – og nu konstitureret formand – Hermann Haraldsson i pressemeddelelsen.

Han forsætter: "Når det er sagt, har det været en meget hård og slidsom periode. Forandringerne har krævet meget af rektor og bestyrelsen". 

Den fungerende formand understreger samtidig, at fratrædelserne er sket efter gensidig aftale. 

Som fungerende rektor konstitueres vicerektor Martin Arvedlund. 

Foruden Jon Stokholm og Gitte Nørgaard har yderligere to bestyrelsesmedlemmer ytret, at de ønsker at forlade bestyrelsen. Der er tale om Olav Storm Johannesen og Anya Eskildsen. 

Det er forventningen, at bestyrelsen i 2024 påbegynder processen med at finde nye medlemmer til bestyrelsen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jon Stokholm

Adj. professor, CBS, formand for Det Classenske Fideicommis, censorformand, Juridiske Universitetsudddannelser
cand.jur. (Københavns Uni. 1975)

Gitte Nørgaard

Fhv. rektor, Herlufsholm Skole
cand.merc.int. (Handelshøjskolen i Aarhus 1993)

0:000:00