Om  
Lisbeth Trinskjær
Simon Lægsgaard Madsen

Højskolernes formand går fuldtid i 2022

Fra 1. januar går Lisbeth Trinskjær op på fuld tid som formand for Folkehøjskolernes Forening frem til foreningens generalforsamling i oktober, hvor en ny generalsekretær skal konstitueres. 

Lisbeth Trinskjær (th.) tager fra 1. januar orlov som højskoleforstander for at gå op på fuld tid som formand for Folkehøjskolernes Forening.
Lisbeth Trinskjær (th.) tager fra 1. januar orlov som højskoleforstander for at gå op på fuld tid som formand for Folkehøjskolernes Forening.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Martin Mauricio

Elsebeth Gerner Nielsen meddelte i november, at hun efter aftale med bestyrelsen trådte tilbage som generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening (FFD), som hun har stået i spidsen for siden 2019. 

Chefkonsulent Thor West Nielsen er i øjeblikket konstitueret midlertidigt på posten, og nu meddeler foreningen, at Lisbeth Trinskjær i en periode fra 1. januar 2022 bliver fuldtidsformand for at styrke arbejdet med at hyre en ny generalsekretær.

”Jeg er glad for nu at kunne lægge alle mine ressourcer ind i arbejdet for højskolerne i Danmark. Højskolerne vil gerne tage medansvar for, at vi som samfund får tacklet noget af de pres, pandemien og tiden lægger på unge, på demokratiet og på sammenhængskraften, samtidig med at vi gør det, vi er allerbedst til – nemlig at være højskoler,” udtaler Lisbeth Trinskjær i en pressemeddelse mandag og fortsætter:

”Jeg vil bruge kræfterne på at sikre et tæt samarbejde med andre aktører, åbne døre og at finde den helt rette generalsekretær at løfte de opgaver sammen med i årene, der kommer.”

Permanent ordning skal styrke politisk arbejde
Den nye fuldtidstjans betyder samtidig, at Lisbeth Trinskjær tager orlov som forstander for Ubberup Højskole frem til oktober, hvor foreningens generalforsamling afvikles. Hidtil har hun været frikøbt med 50 procent fra sin forstanderstilling for at kunne bestride formandsposten. 

Det er imidlertid bestyrelsens ambition at gøre ordningen med en fuldtidsformand permanent, oplyser næstformand Simon Lægsgaard i pressemeddelelsen:

”I et lidt længere perspektiv forudser vi, at det vil være til stor gavn for højskolebevægelsen, at bestyrelsen generelt får større kapacitet i forhold til den rolle, vi gerne ser højskolerne spille i fremtidens samfund. Derfor vil bestyrelsen også i forbindelse med efterårets generalforsamling i FFD indstille til, at ordningen gøres permanent.”

Under Lisbeth Trinskjærs orlovsperiode vil viceforstander Sara Simonsen varetage det daglige ledelsesansvar for Ubberup Højskole.

Lisbeth Trinskjær har været formand for Folkehøjskolernes Forening siden 2014, og hun er samtidig formand for Fonden Ungdomsøen og medlem af 2030-panelet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lisbeth Trinskjær

Formand, Folkehøjskolernes Forening, formand, Fonden Ungdomsøen, medlem, 2030-panelet, medlem, Demokratikommissionen, Fellow, Crown Princess Mary Centeret, Københavns Universitet, bestyrelsesmedlem, Center for Ungdomsforskning
Journalistisk grunduddannelse (Pressens Uddannelsescenter 1999)

Simon Lægsgaard Madsen

Forstander, Brandbjerg Højskole, bestyrelsesmedlem, Center for Ungdomsforskning, formand for Højskolernes Bæredygtighedsudvalg
cand.theol. (Aarhus Uni. 2003)

0:000:00