Debat

Hussein på 17 har gået på muslimsk friskole: ”Islam bider ikke”

Jeg respekterer enhver politiker, men jeg er ikke enig i deres holdninger og generaliseringer om islam. Det er forkert og tegn på uvidenhed, skriver Hussein Ali.

Når “Kommissionen for den glemte kvindekamp” anbefaler et tørklædeforbud, tænker jeg, at kommissionens medlemmer er politikere, der har haft et par dårlige episoder med islam, skriver Hussein Ali.
Når “Kommissionen for den glemte kvindekamp” anbefaler et tørklædeforbud, tænker jeg, at kommissionens medlemmer er politikere, der har haft et par dårlige episoder med islam, skriver Hussein Ali.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Jeg hedder Hussein Ali og er 17 år gammel. Jeg er dansker med en anden etnisk baggrund. Jeg er studerende, frivillig for Frie Grønne og arbejder og bidrager til lokalsamfundet. Alligevel er der stadig nogen, der ikke synes, at jeg er dansk nok.

Samfundet bevæger sig i en retning med flere stramninger og forbud rettet mod os, der ikke har etnisk dansk baggrund. Men hvis du spørger mig, så er det fremmedfrygt og uvidenhed, der i virkeligheden ligger bag den udvikling.

Parrallesamfund er ikke problemet i debatten om tørklæde og friskoler

Hussein Ali
Gymnasieelev og frivillig for Frie Grønne

Hvorfor skal vi altid skabe et os versus et dem. Som med al den diskussion om friskoler og tørklæder.

For når “Kommissionen for den glemte kvindekamp” anbefaler et tørklædeforbud uden ordentligt belæg, tænker jeg, at kommissionens medlemmer er politikere, der har haft et par dårlige episoder med islam, hvilket selvfølgelig gør, at de bliver meget kritiske. 

De vil bekæmpe den såkaldte tvang, kvindeundertrykkelse og kontrol ved at kontrollere og tvinge tørklædet af piger. Det giver jo ingen mening.

Muslimske friskoler

Debatten om muslimske friskoler er desuden misforstået. Jeg har selv gået på en muslimsk friskole, og den var efter min mening en både velorganiseret, respekteret og hårdtarbejdende skole.

Mit hjerte var begravet i skolen, og det var et specielt sted for mig, fordi jeg der lærte så meget både fagligt og i livet.

Læs også

En af de vigtigste ting, de har lært mig der, er at respektere alle, men det er åbenbart forkert, for ifølge mange politikere styrker friskolerne parallelsamfund. Men at ødelægge det såkaldte parallelsamfund vil blot skabe endnu flere, fordi borgere føler sig frihedsberøvet.

Parrallesamfund er slet ikke problemet i debatten om tørklæde og friskoler. Problemet ligger i politikernes manglende forståelse og åbne syn for minoriteter.

Det, politikerne særligt angriber ved de muslimske friskoler, er islam. Men islam bider ikke.

Et mangfoldigt Danmark

Jeg tænker, at politikerne ønsker et mangfoldigt Danmark, men i stedet skaber mange af dem desværre en større afstand mellem samfundets borgere.

Virkeligheden er langt fra den, som politikerne opstiller

Hussein Ali
Gymnasieelev og frivillig for Frie Grønne

Det var for eksempel det Mette Frederiksen (S) gjorde til Folketingets spørgetime, da hun sagde følgende: “Jeg synes, det er forkert, hvis vi får en stor gruppe af mennesker, der har rødder i andre lande end Danmark, der af forskellige årsager ender med at have børn på samme skoler, hvor det at have tørklæde på er det mest normale. Fordi det er ikke det mest normale i Danmark.”

Her får Mette Frederiksen det til at lyde som om, at være unormal er en negativ ting i Danmark. Men virkeligheden er langt fra den, som politikerne opstiller. For som barn får man jo netop at vide, at det er ens forskellighed, der gør en særlig, og at man ikke behøver være som alle andre.

Derfor er der behov for nye rammer for integrationen med en fair udlændinge- og integrationspolitik.

Er jeg dansk nok?

Politikernes argumenter imod friskolerne er blandt andet, at de skaber dårlig trivsel og parallelsamfund. Men det hænger ikke sammen, og det er jeg et bevis på.

Jeg er netop en del af samfundet, men alligevel oplever jeg hver dag frygt og fordomme, som gang på gang negligeres og normaliseres i den offentlige debat.

Jeg har valgt at tage kampen op i den demokratiske debat, fordi jeg ønsker at være en inspiration for samfundet.

Læs også

Jeg respekterer enhver politiker, men jeg er ikke enig i deres holdninger og generaliseringer om blandt andet minoriteter og islam. Det er så forkert og desværre tegn på uvidenhed og en form for fjendtlighed.

Jeg arbejder to steder, er frivillig i Frie Grønne og studerer på Ørestad Gymnasium. Og jeg er ikke alene, for vi er mange, der har det som mig.

Jeg kæmper en livslang kamp for mig og andre med samme historie. Så mit spørgsmål til politikerne er: “Er jeg stadig ikke dansk nok?”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00