Læreruddannelser: Høje karakterer giver ikke gode lærere

REFORM: Optagelsessamtaler bør ikke kun være for ansøgere med et snit under syv. Det mener flere læreruddannelser rundt om i landet, der ellers er positive over for de nye optagelseskrav. Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) mener ikke, det er nødvendigt med samtaler for alle.
Høje karakterer giver ikke gode lærere, lyder det fra en række læreruddannelser. Derfor bør de nye optagelsessamtaler være for alle. De nye optagelseskrav er dog sat i verden for at mindske frafaldet, siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R), der derfor ikke mener, det er nødvendigt med samtaler til ansøgere med højt snit.
Høje karakterer giver ikke gode lærere, lyder det fra en række læreruddannelser. Derfor bør de nye optagelsessamtaler være for alle. De nye optagelseskrav er dog sat i verden for at mindske frafaldet, siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R), der derfor ikke mener, det er nødvendigt med samtaler til ansøgere med højt snit.Foto: colourbox.com
Julie Lundbek

Det kan være med til at give os nogle bedre studerende at sætte barren for karaktergennemsnittet højt, men det giver altså ikke nødvendigvis bedre lærere

Henrik Nielsen
Pædagogisk administrativ leder på Læreruddannelsen i Skive

"Hvorfor skal alle ikke til optagelsessamtale?" spørger flere læreruddannelser, efter Morten Østergaard i fredags offentliggjorde, at ansøgerne fremover skal have et karaktergennemsnit på mindst syv for at komme direkte ind på uddannelsen.

Ansøgere med lavere gennemsnit end syv skal ifølge forliget - som regeringen indgik sammen med Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti - til optagelsessamtale.

Men ifølge en række læreruddannelser, Altinget | Uddannelse har talt med, er et syv-tal fra gymnasiet ikke en garanti for, at man bliver en god lærer. Derfor burde samtalerne være for alle og ikke kun for ansøgere, hvis snit ligger under syv, mener flere af uddannelsesstederne.

Dokumentation

Dem har vi talt med: 

  • Læreruddannelsen Bornholm
  • Læreruddannelsen i Nørre Nissum
  • Læreruddannelsen i Silkeborg
  • Læreruddannelsen i Skive
  • Læreruddannelsen, Jelling
  • Læreruddannelserne i Hjørring og Aalborg
  • Læreruddannelsen i Esbjerg

 


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00