Se pressemødet: Yderligere 31 kommuner bliver omfattet af skærpede restriktioner

CORONA: Regeringen og myndighederne skærpede i dag tonen og præsenterede den næste række af tiltag i kampen mod det stigende smittetryk i Danmark. Se pressemødet her.

Det rekordhøje smittetal på 3.132 nye smittetilfælde i Danmark det seneste døgn betyder, at regeringen og sundhedsmyndighederne nu vurderer, at det er nødvendigt at stramme restriktionerne i yderligere 31 kommuner.

I forvejen var i alt 38 kommuner, særligt i hovedstadsområdet, omfattet af skærpede restriktioner, og nu er yderligere 31 kommuner altså blevet føjet til listen. Læs om de skærpede restriktioner her.

Blandt de andre tiltag, der blev annonceret på pressemødet, var hurtigtests, som nu bliver en del af den offentlige teststrategi, og ordningen med lønkompensation, som bliver genindført.

De skærpede restriktioner omfatter i alt 69 kommuner i følgende dele af Danmark (se de enkelte kommuner i faktaboksen):

  • Region Hovedstaden (Bornholms Kommune undtaget)
  • Hele Region Sjælland
  • Hele Region Midtjylland
  • Vejle, Fredericia og Middelfart Kommuner i Region Syddanmark
  • Større danske byer: Odense og Aalborg Kommuner

Forrige artikel Rød blok fordeler 400 millioner til flere lærere Rød blok fordeler 400 millioner til flere lærere Næste artikel Ugerevy: Finanslov, nedlukning og en lussing til skolereformen Ugerevy: Finanslov, nedlukning og en lussing til skolereformen
Nye tal: Kommuner afsætter flere penge til udsatte og ældre

Nye tal: Kommuner afsætter flere penge til udsatte og ældre

BUDGET: Kommunerne løfter budgetterne til udsatte børn og voksne med handicap. Men også de ældre er blevet prioriteret lokalt, viser gennemgang af budgettal. Oven i det kommer penge fra Folketinget til daginstitutioner og ældrepleje.