Politisk splid om computertvang

DIGITALISERING: Spørgsmålet om, hvorvidt kommunerne skal bede de danske skoleelever tage deres egne computere med i skole, splitter partierne i Folketinget. Brugerbetaling, mener nogle, mens andre mener, det er spild af penge, hvis kommunerne betaler.
Senest i 2014 skal forholdet mellem folkeskoleelever og computere være 1:1 i undervisningen. Om kommunerne skal løse den opgave ved at bede eleverne tage deres egne computere med, er Folketingets partier uenige om.
Senest i 2014 skal forholdet mellem folkeskoleelever og computere være 1:1 i undervisningen. Om kommunerne skal løse den opgave ved at bede eleverne tage deres egne computere med, er Folketingets partier uenige om.Foto: Colourbox
Julie Lundbek

Kommunerne må pakke deres berøringsangst over for det her sammen. Vi skal have det hardware i spil, som eleverne i mange tilfælde allerede har, så man kan komme videre med bedre it-integration i læringen.

Karen Ellemann
Venstre
Fakta
Det står der om 1:1-målet i digitaliseringsstrategien:

"Skolerne skal sørge for, at alle elever frem mod 2014 kan arbejde individuelt med computere (eller tilsvarende), Det kan kun realiseres, hvis hovedparten af eleverne medbringer egen computer eller tilsvarende til brug i den daglige undervisning. Skolerne stiller udstyr til rådighed for enkelte elever, der ikke har mulighed for at medbringe egen computer. Skolerne skal løse de udfordringer, der opstår vedr. infrastruktur og organisering af indsatsen, herunder eksempelvis øget belastning fra de mange samtidige brugere på det trådløse netværk og behov for support af skolens it-udstyr."


Kilde: Digitaliseringsstyrelsen
Kan kommunerne bede folkeskoleeleverne om at tage deres egen computer med, når de drager mod skolen hver morgen?

Det spørgsmål splitter Folketingets partier, efter Altinget | Uddannelse tidligere på ugen kunne fortælle, at mange kommuner ikke efterlever den såkaldte "bring your own device"-strategi. Den går ud på, at eleverne selv skal have en computer med i skolen. Men mange kommuner mener ikke, de kan tillade sig at kræve, at eleverne tager eget elektronik med i skole.

LÆS: Kommunerne afviser computertvang

Det fik Liberal Alliances børne- og undervisningsordfører Merete Riisager til at lufte sin bekymring for, om kommunernes penge bliver brugt forkert, når de investerer millioner af skattekroner i hardware. Derfor slog hun fast, at eleverne selv skal medbringe computere eller tabletter.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00