Debat

STX-rektor: HHX-rektor skal ikke sende regningen til ministeriet

REPLIK: Det frustrerer rektor Carsten Hogrefe, at små HHX-skoler går glip af midler gennem taxameterordningen. Send ikke regningen til ministeriet og til STX-gymnasierne, skriver rektor Christian Alnor.

Hvis HHX-skolerne havde samme fordelingsystem som STX-skolerne, havde Carsten Hogrefe ikke problemer med færre elever eller midler, skriver Christian Alnor. 
Hvis HHX-skolerne havde samme fordelingsystem som STX-skolerne, havde Carsten Hogrefe ikke problemer med færre elever eller midler, skriver Christian Alnor. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Christian Alnor
Rektor på Middelfart Gymnasium og HF og formand for fordelingsudvalget for STX og HF på Fyn

Det lille HHX-gymnasium i Glamsbjerg på Vestfyn er gået glip af 25 millioner kroner siden 2006, fordi de ikke som de meget små STX-gymnasier langt fra de større byer har fået udkantstaxameter.

Sådan skriver rektor for Det Blå Gymnasium (HHX) i Glamsbjerg på Vestfyn Carsten Hogrefe i Altinget. Den regning skal han imidlertid ikke sende til ministeriet – og underforstået i hans indlæg – til STX-gymnasierne. Han skal i stedet sende den til sin kollega på den store erhvervsskole i Odense, Tietgenskolen.

Bedre fordeling mellem HHX-skoler
For det første er det Tietgenskolen, der trækker så mange af de unge fra Vestfyn til Odense, så HHX i Glamsbjerg kun kører med to klasser per årgang.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Hvis erhvervsgymnasierne havde samme regler om styring af skolernes størrelse og fordeling af elever, som STX-gymnasierne har, ville Carsten Hogrefe med sikkerhed have mindst tre spor per årgang. Der kører hver dag elever med bussen fra Assens gennem Glamsbjerg for at gå på HHX i Odense.

For det andet har erhvervsskolerne ikke som STX-gymnasierne omfordelt deres fælles midler til fordel for de helt små gymnasier.

Da taxametersystemet for STX-gymnasierne blev fastlagt ved overgangen til selveje i 2007, blev der af den samlede sum til alle STX-gymnasierne taget en pulje ud til fordeling mellem de meget små gymnasier i udkanten.

Så hvis nu den store kollega i Odense slap 20 til 30 elever og et par millioner om året til Carsten Hogrefe, så ville hans skole være i samme situation som det lille STX-gymnasium i Faaborg.

Så derfor Carsten Hogrefe: Skriv til Tietgenskolen i Odense. Det er dem, der skylder dig penge og elever.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Hogrefe

Rektor/direktør, Handelsgymnasiet Vestfyn
Cand.Merc. (Handelshøjskolen i Århus 1984)

Christian Alnor

Fhv. rektor, Middelfart Gymnasium og HF
cand.mag.art. i litteratur og engelsk (Syddansk Uni. 1984)

0:000:00